huidig seizoen

Adrian Elissen

Flamencogitarist Adrian Elissen brengt in diverse bezettingen hedendaagse instrumentale flamencomuziek  waarin een grote diversiteit aan muzikale dialogen passievol hun weg vinden in een oermodern flamencolandschap.

lees meer...

Beatriz Aguiar

De in Montevideo geboren zangeres Beatriz Aguiar verovert reeds vele jaren de theaterpodia en festivals in Europa. Met haar krachtige expressie, zacht swingende stem, muziek uit de Latijns Amerikaanse muziekcultuur en eigen composities, behoort zij tot de top binnen de Wereldmuziek.

lees meer...

Caribbean Party

Elementen uit de theatershow Caribbean Cocktail zijn los te boeken voor iedere gelegenheid waar zomerse en swingende klanken voor de juiste feeststemming zorgen

lees meer...

Claudia y Manito

Claudia, zangeres en harpiste en Manito, veelzijdig gitarist en componist, zijn beiden dynamische virtuozen die elkaar gevonden hebben binnen de Spaanstalige Latin met sterke gipsy invloeden. Dankzij de combinatie van Paraguayaanse harp, het zwoele stemgeluid van Claudia en het intuïtieve zigeuner gitaarspel van Manito nemen zij een unieke plek in binnen de Wereldmuziek.

lees meer...

Delia y su Tumbao

Delia y su Tumbao laat de swingende sfeer van het oude en het moderne Havana  samensmelten. Zangeres Delia Gonzales en bassist en componist Jesus “Corona” Hernandéz hebben Jazzy elementen toegevoegd aan de unieke Cubaanse sound.

lees meer...

Di Fidle Kapelye

Di Fidle Kapelye raakt niet alleen de harten van de klezmer liefhebbers doch ook van het publiek dat minder bekend is met deze authentieke joodse feestmuziek. Het ensemble bestaat uit vier veelzijdig geschoolde snaarvirtuozen die hun roots hebben in de klassieke muziek, tango, barok en jazz.
Het ensemble is zowel geschikt voor luisterconcerten, achtergrondmuziek als voor feestelijke gelegenheden.

lees meer...

Duo “Latin Soul”

Zangeres Delia Gonzalez en gitarist/zanger Jesus Hernandez maken een perfecte muzikale match. Het duo brengt niet alleen Cubaanse muziek, maar ook Braziliaanse achtergrond muziek.

lees meer...

The Gitano Kings

Geïnspireerd door de verschillende culturen Andalusië, Marokko, Cuba, Indonesië is het idee ontstaan om verder te gaan dan een gewonen muziek band.Het is als het openen van een kruiden kastje, je ruikt een mix van heerlijke verschillende geuren, spicy, zoet, pittig; deze kruiden mengeling heeft iets mysterieus iets aanlokkelijks. Je proeft bijna de warmte uit het landen waar de kruiden vandaan komen.

lees meer...

Helena Perez - Brisa Flamenca

Brisa Flamenca is een professioneel flamencotrio met een gevarieerd programma. Traditionele flamenco (‘flamenco puro’) wordt afgewisseld met rumba, Zuid-Amerikaanse liederen  en gedichten van o.a. de Spaanse dichter Federico Garcia Lorca.

lees meer...

Jendela

Luisteren naar Jendéla is als tangodansen: intiem, uitdagend en hartverwarmend. Met Jendéla, dat Indonesisch is voor ‘venster’, bieden zangeres Mieke Manschot en pianist Harimada Kusuma een fraai panorama van gezongen Argentijnse tango’s.

lees meer...

Jesus Hernandez “Corona” - Trobador

Jesus Hernandez is gitarist en zanger, geboren in Havana-Cuba. Sinds 1993 speelt hij voor het Europese publiek een gevarieerd repertoire. Echter zijn sterkste troef is het authentieke Cubaanse repertoire.

lees meer...

La Manouche - Armande

Het duo La Manouche bezingt het wel en wee van het zigeuner bestaan. Hun brede repertoire bestaat uit authentieke Roma- en Sinti- traditionals en gipsyswing. Zij weten een groot publiek naar zich toe te lokken met aanstekelijke muziekstukken in de sfeer van Django Reinhardt

lees meer...

La Primavera

Het flamencogezelschap La Primavera is sinds 1997 een vaste waarde op de Nederlandse podia. De explosieve dansen, intense zang, prachtige kostuums en hoge muzikale kwaliteit bieden een klassiek flamencospektakel in een modern jasje.

lees meer...

La Rosa

Het duo La Rosa bestaande uit zangeres Astrid Duran en de gitarist Manito brengt de authentieke en pure sfeer van de Rumba en Sefardische muziek. De pure, vrolijke sfeer van de rumba gecombineerd met de weemoed van zigeunermuziek doet je bloed sneller stromen.

lees meer...

Leticia y su Rumbadama

Leticia y su Rumbadama behoort al 16 jaar tot de meest succesvolle latin-bands van Nederland. Naast de Cubaanse stijlen, zoals cha cha cha, guaracha, son montuno, rumba en son, staan ook de Dominicaanse merengue en de Portoricaanse plena en bomba  op het repertoire.  Heerlijke muziek die nog extra power krijgt door de aanstekelijke performance van de 'salsa-macha's'. Uniek aan dit orkest zijn de hoogwaardige 4-en 5-stemmige vocale arrangementen.

lees meer...

Lorca Duo

Het Lorca Duo bestaat uit een lyrisch sopraan en een flamencogitarist waarbij eenvoudige liederen van Lorca worden voorzien van prachtige bewerkingen. Hun muziek staat garant voor een fijnzinnige benadering van de volksliederen die Federico García Lorca en Manuel de Falla verzameld hebben.

lees meer...

Merain

Merain brengt unieke concerten met betoverende Keltische muziek met een bijzondere klassieke insteek. De bevlogen musici, die zijn opgeleid aan het conservatorium, spelen in een bezetting van Keltische harp, viool, bodhrán en zang.

lees meer...

Poco Loco

Het duo Poco Loco brengt  Spaanse rumba’s, Latijns-Amerikaanse en Mexicaanse muziek maar ook nummers in traditionele Spaanse en Portugese stijl. Met hun sonore stemmen, swingende gitaren en aanstekelijke presentatie weten zij het publiek altijd heel snel in vervoering te brengen.

lees meer...

Serenata Mexicana

Serenata Mexicana bestaat uit 8 musici met een grote liefde voor de authentieke Mariachi muziek; de traditionele Mexicaanse volksmuziek die zijn ziel vindt in de passie, levenslust en trots van het Mexicaanse volk.

lees meer...

Trio Delmar

Met prachtig mooie stemzetingen en perfecte begeleiding op Zuid-Amerikaanse instrumenten weet Trio Delmar op onmiskenbare wijze de warme Latijns-Amerikaanse sfeer neer te zetten
Het repertoire bestaat uit muziek uit vier Zuid-Amerikaanse landen, te weten: Cuba, Mexico, Colombia en Venezuela.

lees meer...

Trio Son Cubano

Het Trio Son Cubano heeft een repertoire dat in de beste traditie de sfeer oproept van de Buena Vista Social Club. Het bijzondere van dit trio is, dat naast de prachtige driestemmige vocalen, de begeleiding bestaat uit een zangeres, een gitarist en zeer verrassende percussionist (waar dit meestal twee gitaren zijn)

lees meer...

Tuna Ciudad de Luz

Het verrassend muzikaal en visueel aantrekkelijke verschijnsel ‘Tuna’  zijn jonge studenten in imposante, middeleeuwse kostuums die zingend en gitaarspelend door de stad trekken. De minstrelen van vroeger en…….nu!

lees meer...

La Tuniña

La Tuniña is een Spaanse muziekvereniging die de Spaanse Tuna traditie levendig houdt in Nederland. De Tuna traditie is afkomstig uit de middeleeuwen. Studenten trokken tijdens hun studie door het land van professor naar professor. Om te kunnen voorzien in hun levensonderhoud maakten de studenten muziek en veroverden ze de Spaanse vrouwenharten met hun serenades.

lees meer...

Vilde Katshke

Vilde Katshke is een Klezmer trio dat een vrolijke mix brengt van klezmer en joodse volksverhalen. Hun klezmermuziek raakt je, het is plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen!

lees meer...